" Spindulys 2016 " Spausdinti

2016 m. rugsėjo 27 d. Vilniaus rotušėje vyko renginys „Spindulys 2016", organizuotas Žemės ūkio ministerijos. Šiemet, pažymint Bendruomenių metus, apdovanojimai pirmą kartą buvo skirti ne individualiems asmenims, bet visai kaimo bendruomenei.

Kaimo bendruomenės šiemet buvo apdovanojamos už pozityvius pokyčius, socialinį jautrumą, tradicijų ir kultūros puoselėjimą. Taip pat buvo renkamos versliausios, inovatyviausios, jaunatviškiausios, sveikiausios ir sportiškiausios kaimo bendruomenės.

Apdovanojimams buvo teikiamos Lietuvos kaimo bendruomenių kandidatūros. Plungės vietos veiklos grupė pateikė paraiškas ir pasiūlė dvi Plungės rajono kaimo bendruomenes apdovanojimams: Žlibinų bendruomenę nominacijai "Už socialinį jauntrumą" bei Prūsalių kaimo bendruomenę „Liepupė" nominacijai "Sveika ir sportiška bendruomenė".

Tarp nominantų patekusi Žlibinų bendruomenė buvo įvertinta už tai, kad yra draugiška, atjaučianti bendruomenė norinti padėti socialinės rizikos šeimai susigrąžinti stabilumą, o kiekvienam jos nariui padėti užtikrinti saugumą ir gerovę.

Taip pat tarp nominančių buvo ir Alsėdžių seniūnijos bendruomenė, kuri pretendavo į nominaciją „Už pozityvius pokyčius".

Džiaugiamės, kad Plungės rajono bendruomenės pateko tarp 24 geriausių Lietuvos bendruomenių.

 

010--21133-s325x243zlibinai 2

 

 

 

 
Visos teisės saugomos © 2024 www.plungesvvg.lt.
Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU/GPL licenziją.